Onze collegas

Gelukkig word ik goed geholpen bij Würth. De trainingsweken zijn enorm leuk en leerzaam (geweest). Daarnaast zijn mijn collega’s enorm behulpzaam. Het is leuk om met verschillende mensen te werken en dan met name verschillende generaties.

Adriaan

Successen delen

Goedemorgen Adriaan, hoe gaat het met je?

Goed! Het is maandag, ik heb zin om de week te starten.

Dat valt me inderdaad wel op; je bent altijd zo vrolijk als ik je ergens tegenkom. Geen last van ochtendhumeur of de maandag blues?

Nee, ik ben een positief ingesteld persoon. Ik kom elke dag vanuit Tilburg fietsen naar het hoofdkantoor (28 kilometer, enkele reis); als ik dat niet doe, begint mijn dag niet goed. Ik ben jaren geleden begonnen met het fietsen naar werk, ik ben toen 30 kilo kwijtgeraakt. Heel fijn, nu kan ik alles eten wat ik wil en een biertje drinken in het weekend.

Kun je me wat vertellen over waar je eerst hebt gewerkt?

Jaren geleden ben ik begonnen in de ijzerwaren- en gereedschappenbranche als inkoper. Daarna ben ik de weg opgegaan als winkelformule-verkoper van ‘Profiel, de fietsspecialist’. Dat heb ik jaren met veel plezier gedaan, totdat de fusie kwam met ‘Bike Totaal’. Ik ben toen overtallig verklaard en kwam ik op straat te staan. Daarna ben ik als ZZP’er in de fietsenbranche verder gegaan, ook voornamelijk op de weg en in de verkoop.

Toen kwam corona en kwam ik zonder werk te zitten. Zo ben ik in de bijstand beland, heel vervelend. Uiteindelijk bij heel veel uitzendbureaus geweest en toen kwam ik uit bij Olympia die me koppelde aan Würth. Ik ben al vaak afgewezen en ik vermoed op leeftijd, dus ik was wel wat sceptisch. Maar mijn eerste gesprek met Maichel was meteen hartstikke positief: ik wist meteen dat ik de baan had en werd ook erg enthousiast van Würth. Eén week later begon ik.

Dat moet wel een overstap zijn geweest van eerst altijd op de weg naar de hele dag telefoneren.

Dat klopt. Maichel had me daarvoor gewaarschuwd, maar het bevalt me goed. Het is een hele andere manier van verkopen. Je ziet een persoon niet en kunt moeilijker contact krijgen. Klanten kunnen aan de telefoon makkelijker ‘nee’ zeggen en je ziet ook niet dat ze bijvoorbeeld nog maar 1 busje remvloeistof hebben staan in de werkplaats: dat moet je allemaal blind vragen. Ik ben zelf een relatiebouwer en wil graag een gunfactor kweken bij de klant. Dat lukt me al aardig.

Gelukkig word ik goed geholpen bij Würth. De trainingsweken zijn enorm leuk en leerzaam (geweest). Daarnaast zijn mijn collega’s enorm behulpzaam. Het is leuk om met verschillende mensen te werken en dan met name verschillende generaties. Ik zit nog zeker niet achter de geraniums, maar de festivals die mijn jonge collega’s afgaan bezoek ik ook niet. Maar het is wel heel leuk om zo op de hoogte te blijven.

En… heb je na 3 maanden al successen behaald?

Nou, dat is wel erg snel. Wat ik wel leuk vind, is dat ik 1 juni iemand belde die wij al 2 jaar niet gebeld hadden (en ook al 2 jaar niks had gekocht) en vanochtend zag ik dat hij op 3 juni weer iets kocht op de webshop. Dat vind ik toch wel heel gaaf om te zien.

Dat is inderdaad wel een mooi succesje! Wil je nog iets ter afronding zeggen over Würth?

Ja, ik wil Maichel en Würth bedanken voor deze kans. Ik ben ontzettend blij met deze baan. Elke dag ga ik met veel plezier naar mijn werk. Wat ik fijn vind is dat je door je eigen inspanning een leuk stuk bonus kunt meenemen met je maandsalaris. Ik kijk uit naar de komende periode waar ik mezelf nog verder kan ontwikkelen.


Over Würth Nederland B.V.
  • Weinig hiërarchisch
  • Lage bureaucratie
  • Bedrijf met een toekomst visie
  • Onderdeel van kerngezond familiebedrijf
  • Succes en slim werken wordt beloond
  • Interne doorstroom mogelijk
  • Groot bedrijf, maar kleinschalig opgezet
Contactgegevens

Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31 (0)73-6291911
recruitment@wurth.nl

Naar contact