Onze collegas

Ik heb gewacht tot er een plekje vrijkwam bij de divisie Maintenance. En eind 2000 kreeg ik de kans om daar als vertegenwoordiger te beginnen.

Henk-Jaap

Eigen Initiatief

“Ik heb gewacht tot er een plekje vrijkwam bij de divisie Maintenance. En eind 2000 kreeg ik de kans om daar als vertegenwoordiger te beginnen.”

Mijn naam is Henk-Jaap Lamminga (1975). Toen ik 16 was ben ik als parttimer begonnen bij een Doe-Het-Zelf Center. Na de MAVO en de Middelbare Detailhandel School ben ik er in 1997 fulltime gaan werken en heb ik ’s avonds mijn middenstandsdiploma en middelmanagementdiploma gehaald. Na deze jaren was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Het beroep vertegenwoordiger kende ik doordat ze bij ons langs kwamen. Toen ik een advertentie tegen kwam van Wurth: Gezocht vertegenwoordigers, heb ik gesolliciteerd. Ik heb gewacht tot er een plekje vrijkwam bij de divisie Maintenance. En eind 2000 kreeg ik de kans om daar als vertegenwoordiger te beginnen.             

Ik ben helemaal opnieuw begonnen met het maken en zoeken van grote klanten
Bij de divisie Maintenance heb ik lang en met veel plezier gewerkt. Ik had de polder, Nijkerk, Barneveld, Amersfoort als mijn werkgebied. Maar op een gegeven moment wilde ik grotere klanten gaan bezoeken. Ik heb al mijn Maintenance klanten doorgespeeld aan andere vertegenwoordigers en ben helemaal opnieuw begonnen met het maken en zoeken van grote klanten. Dat loopt prima. Ik ben nog steeds blij dat ik 20 jaar geleden voor Würth heb gekozen.          
           
Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen. Alles. Dat is echt ondernemen
Würth gaat geen klanten voor je maken of zoeken. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen. Alles. Dat is echt ondernemen. En dat spreekt mij aan. Ik kan doen wat ik wil. Ik kan een rondje rijden over een bedrijventerrein en bij een bedrijf naar binnen lopen. Je succes en je salaris bepaal je helemaal zelf. Als je het goed doet kun je bij ons veel geld verdienen. Maar je bent zelf verantwoordelijk voor je klanten. Ik vind het fijn dat ik het allemaal zelf mag regelen.         
  
Eigen initiatief, dat moet je wel een beetje in je hebben
Als je iets wilt, het maakt niet uit wat, dan is er bij ons altijd iemand die je daarbij wil helpen. Als je een goed idee hebt, dan wordt er naar je geluisterd. Als je denkt dat je een bepaald product heel goed kunt verkopen, dan kun je hier monsters van aanvragen en ze demonstreren bij je klanten. Ik zeg altijd: de enige beperking ben jezelf. Eigen initiatief, dat moet je wel een beetje in je hebben. De bedoeling is veel verkopen. De vraag is: hoe ga ik dat doen? Je moet je eigen winkel draaiende houden. 

Voor salesmensen pur sang is Würth een wereldbedrijf om voor te werken
Würth is een betrouwbare werkgever met vestigingen over de hele wereld. Er werken meer dan 73.000 mensen, waarvan 32.000 als verkoper in de buitendienst. Alles is goed geregeld. Overal is over nagedacht. De producten zijn kwalitatief hoogwaardig. De verpakkingen zijn uniform. Alles is genummerd. Mist je klant bijvoorbeeld een tangetje uit een tangenset, dan kun je die zo nabestellen. Er zijn maar weinig bedrijven die alles zo goed voor elkaar hebben. Voor salesmensen pur sang is Würth een wereldbedrijf om voor te werken. Over de producten is nooit discussie. Je kunt zoveel verkopen als je wilt. Je kunt zoveel klanten zoeken en maken als je wilt. Je kunt zoveel geld verdienen als je wilt. En je hoeft je nergens zorgen over te maken. Würth betaalt je pensioen. Mocht je je omzet niet halen in deze Coronatijd, dan krijg je gewoon betaald. En ook je vakantiegeld krijg je – in tegenstelling tot sommige andere bedrijven - gewoon 100% uitbetaald. 

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Henk Jaap? Bekijk dan snel onze vacatures

Henk-Jaap


Over Würth Nederland B.V.
  • Weinig hiërarchisch
  • Lage bureaucratie
  • Bedrijf met een toekomst visie
  • Onderdeel van kerngezond familiebedrijf
  • Succes en slim werken wordt beloond
  • Interne doorstroom mogelijk
  • Groot bedrijf, maar kleinschalig opgezet
Contactgegevens

Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31 (0)73-6291911
recruitment@wurth.nl

Naar contact