Onze collegas

De divisieleider Automotive Cargo van Würth zei: ‘Als je een keer iets anders wilt, dan moet je me bellen.’ Dat heb ik gedaan.

Theo

Klantgerichtheid

“De divisieleider Automotive Cargo van Würth zei: ‘Als je een keer iets anders wilt, dan moet je me bellen.’ Dat heb ik gedaan.”

Mijn naam is Theo Janssen (1969). Na de MAVO en de Middelbare Detailhandel School ben ik aan de slag gegaan bij een bedrijf in automaterialen. Daarna ben ik overgestapt naar een autodealer, waarvoor ik magazijn- en voorraadbeheer heb gedaan. In die tijd heb ik ook de opleidingen Middenstand en Magazijnbeheer gehaald. Het toeval wil dat ik bij dit laatste bedrijf Würth heb binnengehaald. Zo ben ik met ze in contact gekomen. De divisieleider Automotive Cargo van Würth zei: “Als je een keer iets anders wilt, dan moet je me bellen.” Dat heb ik gedaan en eind 1999 ben ik bij Würth in de buitendienst gaan werken. Begin 2000 kreeg ik mijn eigen gebied in de Automotive Cargo. Dat heb ik ongeveer 6 jaar gedaan.               

Na een uitstapje van een jaar kwam ik eind 2006 terug bij Würth als Accountmanager Cargo
Doordat het niet meer werkte tussen een collega en mij, ben ik in 2006 bij een oliebedrijf aan de slag gegaan. Na nog geen jaar werd ik benaderd door een districtsleider Cargo van Würth of ik terug wilde komen. Aan mij de vraag of ik gebieden die slecht vertegenwoordigd waren wilde gaan doen. Die uitdaging sprak me aan. Dus na een uitstapje van een jaar kwam ik eind 2006 terug bij Würth als Accountmanager Cargo. Eerst heb ik de divisie Cargo in het gebied Utrecht weer op poten gezet en goed draaiende gekregen. Daarna heb ik besloten om de divisie Metaal te gaan doen in het gebied rond Nijmegen. De zakelijke kant vind ik heel interessant. Samen met een projectleider van de klant bepaal je wat er gemaakt moet worden en dat lever je. Je kiest bijvoorbeeld niet voor een bout, maar voor een klembevestiging. Met als resultaat dat een proces veel sneller en efficiënter verloopt.                 
           
Als accountmanager run je je eigen bedrijf binnen een groter bedrijf.
Ik heb altijd al iets voor mezelf willen beginnen. Maar die stap heb ik nooit durven zetten. Je hebt toch een huis en een gezin. Dat zet je liever niet in de waagschaal. Als accountmanager run je je eigen bedrijf binnen een groter bedrijf. Je hebt je eigen winkel. Bij Würth heb je veel vrijheid. Die kun je gebruiken of misbruiken. Gebruik je die vrijheid, dan heb je daar alleen maar profijt van. In het begin heb ik soms meer dan 80 uur per week gewerkt. Die investering verdien je dubbel en dwars terug. Met veel minder uren werken haal ik soms 130% van mijn target. Ik voel mij dan ook geen medewerker, maar een echte ondernemer.             
  
Würth maakt waar wat ik beloof
Het is fijn dat je een bedrijf achter je hebt staan, waar alles perfect georganiseerd is. Mijn collega’s binnen Würth zijn uitzonderlijk servicegericht. Daarom kan ik heel veel toezeggen aan een klant. Würth maakt waar wat ik beloof. Als ik mijn order doorgeef, dan heeft mijn klant het de volgende dag al in huis.    

Treed je toe tot de Succesclub, dan maak je de mooiste reizen
Als je een goede vertegenwoordiger bent, ligt de wereld aan je voeten. Voorwaarde is dat je goed kunt omgaan met vrijheid. Je moet tegen ons salarissysteem kunnen. Je moet ook goed kunnen omgaan met doelgerichte targets, want die bepalen je salaris. Je moet tegen eenzaamheid kunnen, want je staat er alleen voor. Vergelijk het met een barman, jij staat alleen achter de bar en de rest ervoor. En er moet een ondernemer in je zitten. Als vertegenwoordiger herken je de problemen bij klanten en trekt die naar je toe. Als je kunt ontzorgen, dan is Würth echt iets voor jou. Ben je daarentegen een vakkenvuller, dan word je nooit succesvol.
Haal je je targets, dan word je daarvoor rijkelijk beloond. Niet alleen in salaris, maar ook in gevoel. Haal je over 12 maanden gemiddeld 100% je target, scoor je daarnaast een percentage nieuwe klanten en is je credit percentage onder de 4%? Dan treed je toe tot de Succesclub en krijg je een startbonus. Zit je er het volgende kwartaal nog in, dan word je ook daar weer voor beloond. Als kers op de taart maak je de mooiste reizen. Met je partner en met je collega’s. Een vierdaagse geheel verzorgde reis met alles erop en eraan. Ik ben naar Ierland geweest, in Porto, Barcelona, Valencia, Andorra. Zo’n luxe reis zou je nooit zelf plannen. Dat is echt een cadeau. Alleen de reis naar Kos in mei dit jaar gaat niet door vanwege de Coronacrisis. Dat wordt nu volgend jaar mei. Wat in het vat zit verzuurt niet. 

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Theo? Bekijk dan snel onze vacatures

Theo


Over Würth Nederland B.V.
  • Weinig hiërarchisch
  • Lage bureaucratie
  • Bedrijf met een toekomst visie
  • Onderdeel van kerngezond familiebedrijf
  • Succes en slim werken wordt beloond
  • Interne doorstroom mogelijk
  • Groot bedrijf, maar kleinschalig opgezet
Contactgegevens

Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31 (0)73-6291911
recruitment@wurth.nl

Naar contact