The sky is the limit

The sky is the limit

“Mijn goede vriendin zei me dat ik absoluut bij Würth moest komen werken
en in 2002 ben ik er als Vertegenwoordiger buitendienst Cargo begonnen.”

Mijn naam is Christel Rook (1975). Na de LDS en het MDGO heb ik in 1999 de opleiding HBO Personeel & Organisatie afgerond. Aansluitend ben ik bij Merida Benelux B.V. begonnen op de afdeling binnendienst en personeelszaken en al snel werd ik ook ingezet om de buitendienst te versterken als Vertegenwoordiger. De helft van mijn tijd was ik dus enthousiast verkoper van racefietsen en mountainbikes in het noorden van Nederland. Helaas moest ik na 3 jaar vanwege een ingrijpende reorganisatie als relatieve nieuwkomer uitkijken naar een andere baan. Mijn goede vriendin zei me dat ik absoluut bij Würth moest komen werken en in 2002 ben ik er als vertegenwoordiger buitendienst Cargo begonnen.

Mensen zien Würth als een mannenwereld, maar ik voelde me meteen als een vis in het water
Würth is een solide en betrouwbaar bedrijf met hele goede producten. Je krijgt een goede opleiding, heel veel vrijheid, een mooi werkgebied, een uitstekende klantenkring en een leuke auto. En als je je targets haalt, krijg je ook nog eens een mooie bonus.
In 2002 startte ik als Vertegenwoordiger met een opleiding van 2 maanden. Ik wist helemaal niets. Ik kende nog niet eens het verschil tussen een kruiskop en een zaagsnede. Het eerste jaar was zwaar. Ik heb me veel moeten inlezen en moeten investeren om alles te leren.
Mensen zien Würth als een mannenwereld, maar ik voelde me meteen als een vis in het water. Na een jaar ging ik oogsten. Als je succesvol bent ga je op reis met de Würth Succesclub en word je 3 dagen in de watten gelegd. De eerste keer ben ik naar Parijs geweest en de tweede keer naar Berlijn.  
           
Na 6 jaar ben ik parttime Shopspringer geworden
Als moeder wil je toch wat meer bij je kinderen zijn. Daarom ben ik na 6 jaar parttime Shopspringer geworden. Eerst deed ik dat 3 en momenteel doe ik dat 2 dagen in de week. Ik sta in een aantal shops in Nederland en vul de vrije dagen van de vaste medewerkers in.
Als Springer kom je overal en zie je wat de kracht is van de shops. Zaken die succesvol zijn in de ene shop kun je toepassen in de andere shop en andersom. Dat zorgt voor een mooie wisselwerking. Je hebt een frisse blik en kunt kennis delen met elkaar. Dat is de kracht van de Springer.        
  
De shops zijn nu al goed voor 15% van de omzet en de doelstelling is 30%
Springer is een hele leuke en afwisselende baan. Je hebt met alle afdelingen te maken binnen de organisatie. Je bent het servicepunt voor ZZP-ers, MKB-ers en grote bedrijven. Je ondersteunt de buitendienst. Maakt offertes voor je klanten. Bepaalt samen met je coördinator het assortiment. Zorgt voor een perfecte presentatie van de spullen in de shop. En je bent een belangrijke spil in het verkooptraject en –proces. De shops worden steeds belangrijker. Nu al zijn ze goed voor 15% van de omzet en de doelstelling is 30%. Een verdubbeling dus.       

‘The sky is the limit’ bij Würth als je goed bent in sales
Weet je hoe je klanten moet bedienen, dan kun je er echt iets moois van maken. Als Vertegenwoordiger kun je je gebied en je klantenkring uitbreiden. Speel je goed in op hun wensen, dan krijg je vanzelf meer en grotere orders. Als Shopmedewerker of Springer ben je verantwoordelijk voor je eigen winkel en kun je een torenhoge omzet realiseren. Echt: ‘The sky is the limit’ bij Würth als je goed bent in sales en openstaat om te luisteren en te leren van de mensen om je heen.

Würth, masters in connecting

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Christel? Bekijk dan snel onze vacatures.


Over Würth Nederland B.V.
  • Weinig hiërarchisch
  • Lage bureaucratie
  • Bedrijf met een toekomst visie
  • Onderdeel van kerngezond familiebedrijf
  • Succes en slim werken wordt beloond
  • Interne doorstroom mogelijk
  • Groot bedrijf, maar kleinschalig opgezet
Contactgegevens

Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31 (0)73-6291911
recruitment@wurth.nl

Naar contact