Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling

“Na 2½ jaar werken aan Mini’s en BMW’s wilde ik toch weer de sales in en
in mei 2019 ben ik als Vertegenwoordiger bij Würth aan de slag gegaan.”

Mijn naam is Pascal Roelandschap (1981). Na de HAVO ben ik achter de bar begonnen in een eetcafé. Na 3 jaar ben ik doorgegroeid tot bedrijfsleider. In dat eetcafé heb ik in de keuken mijn passie gevonden. Dat heeft er toe geleid dat ik chef kok ben geworden in een restaurant in Knokke-Heist. Ik heb met heel veel plezier in de horeca gewerkt, maar altijd werken in de weekenden en tijdens de feestdagen is toch lastig. Vooral als je een relatie hebt. Ik ben daarom vol enthousiasme als ‘agent’ in een callcenter aan de slag gegaan, er teammanager geworden en doorgegroeid naar salesmanager. Helaas moest het bedrijf door het slechte economische klimaat reorganiseren en door het ‘last in first out-principe’ was ik de klos. Ik heb veel met auto’s en ben vrijwel meteen als productiemedewerker bij VDL Nedcar begonnen. Daarna ben ik in de spuitcabine gaan werken en doorgegroeid naar trainer. Na 2½ jaar werken aan Mini’s en BMW’s wilde ik toch weer de sales in en in mei 2019 ben ik als Vertegenwoordiger bij Würth aan de slag gegaan.

Würth zocht iemand voor de sales in de automotive branche, het kon niet mooier  
Ik was al bekend met Würth. Het hoofdkantoor in Den Bosch ligt dichtbij mijn vroegere woonplaats Vught. En de vader van een goede vriend van mij werkte er als Vertegenwoordiger. De producten spreken me aan. Ik had er vlak na mijn schooltijd al eens gesolliciteerd, maar daar is toen jammer genoeg niets uit gekomen. Begin 2019 zocht Würth iemand voor de sales in de automotive branche, het kon niet mooier. Want ik had zowel ervaring in de automotive sector als in de sales en er veel affiniteit mee. Ik solliciteerde in april 2019 en toen is het heel snel rondgekomen.           

Bij Würth heb ik me vooral ontwikkeld op het persoonlijke vlak
Bij het callcenter heb ik veel ervaring opgedaan op het gebied van telefonische verkoop. Bij Würth heb ik me vooral ontwikkeld op het persoonlijke vlak. Ik heb nu heel veel 1 op 1 contact met de klant. Het is belangrijk hoe je overkomt bij de klant of prospect en hoe je jezelf opstelt. Jezelf goed presenteren, daar ontwikkel ik mezelf in. Door mijn ervaring bij het callcenter zit doorvragen en goed luisteren er bij mij goed in. Bij persoonlijke verkoop gaat het ook om lichaamstaal. Is iemand geïnteresseerd, heeft een klant haast…daar moet je zo goed mogelijk op inspelen.    
  
Er zijn veel interne trainingen waarvoor je je kunt inschrijven
Bij Würth begin je met 3 weken training, waarin je ook veel leert over alle producten. In de tweede maand kom je een week terug. Je hebt een aantal reisdagen met verschillende ervaren Vertegenwoordigers. Dan zie je hoe iedereen het aanpakt, wat het beste werkt en wat goed voelt. Ik heb veel vragen gesteld. Je krijgt veel tips. En ik heb het erg getroffen met mijn districtsleider, die er heel veel tijd in heeft gestoken. Na een half jaar heb je een terugkomdag. Dan kun je bespreken hoe het gaat en is er tijd voor reflectie. Het is heel opbouwend allemaal.      

Als Vertegenwoordiger kun je bij Würth de rechterhand worden van je klanten
Hou je van sales, dan heeft Würth je veel te bieden. Als Vertegenwoordiger kun je bij Würth de rechterhand worden van je klanten. Belangrijk is dat je meedenkt met je klanten. Dat je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Dat je niet gaat voor succes op de korte, maar op de lange termijn. En dat je een hechte relatie opbouwt. Als je klant dan wat nodig heeft, belt hij jou. 

Würth, masters in connecting

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Pascal? Bekijk dan snel onze vacatures.


Over Würth Nederland B.V.
  • Weinig hiërarchisch
  • Lage bureaucratie
  • Bedrijf met een toekomst visie
  • Onderdeel van kerngezond familiebedrijf
  • Succes en slim werken wordt beloond
  • Interne doorstroom mogelijk
  • Groot bedrijf, maar kleinschalig opgezet
Contactgegevens

Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31 (0)73-6291911
recruitment@wurth.nl

Naar contact