Ondernemerschap

Ondernemerschap

“Als vertegenwoordiger kun je volledig achter de producten staan, want die zijn van zeer hoge kwaliteit.”

Mijn naam is Ron Wesel (1978). Vooropleiding MTS Bouwkunde. Mijn loopbaan ben ik gestart als balieverkoper, eerst bij een ijzerwarenspeciaalzaak en daarna bij een groothandel in de bouw en industrie. Ik wilde me verder ontwikkelen in de telefonische verkoop en ben als binnendienst medewerker gaan werken bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in RVS bevestigingsmaterialen. En na korte tijd gewerkt te hebben bij een kaarsenfabrikant ben ik op zoek gegaan naar een droombaan als verkoper in de buitendienst. Uiteindelijk had ik de keuze uit 3 concurrerende gerenommeerde bedrijven en ben toen in 2007 bij Würth begonnen als vertegenwoordiger Metaal.

Als kind ging ik met mijn vader op pad om zijn klanten te bezoeken
Het verkoopvak is mij met de paplepel ingegoten. Mijn vader was Internationaal Accountmanager bij een leverancier in ambachtelijke lekkernijen. Tijdens mijn vakanties ging ik samen met hem op pad naar zijn klanten. Mijn vader zei altijd dat hij nooit wist waar we die dag uit zouden komen en hoe de dag zou verlopen. Dat gevoel en die vrijheid heeft mij altijd geboeid. Toen al wist ik wat ik later wilde gaan doen. Het is ook altijd een verrassing hoe een gesprek bij een prospect of klant gaat verlopen. Maar op het moment dat je bereikt waarvoor je bent gekomen geeft dat altijd weer een kick. Of het nu de order is, een Orsy contract of misschien het uitbreiden van een klant naar Multi Chanel.

In 2012 is Würth gestart met de verkoop van bevestigingsmaterialen voor zonnepanelen
Na 3 jaar Metaal vertegenwoordiger ben ik gevraagd om een installatiegebied over te nemen rondom mijn eigen woonplaats. Toen ik hoorde dat Würth zou gaan starten met de verkoop van bevestigingsmaterialen voor de zonnepanelen was ik er als de kippen bij. Hier zag ik veel potentie en toekomst in. Ik heb me meteen aangemeld bij de divisieleider en al snel was ik één van de 3 Solarspecialisten. Na een opleiding bij Würth Duitsland en een koffer met demo-materialen ben ik op pad gegaan. In eerste instantie waren het voornamelijk materialen voor de kleine daken die ik leverde, maar de daken werden steeds groter. En ook de klanten groeiden en namen grotere projecten aan. Een mooi voorbeeld hiervan is het “Rhapsody project in Amsterdam West” waarbij ik samen met de klant en de ondersteuning vanuit Duitsland de materialen heb mogen leveren.

Würth stimuleert je in je ondernemerschap: “kennis is macht”
In 2018 heb ik de opleiding “Solarspecialist” bij Switch2Solar mogen doen, om alle ‘ins en outs’ over zonnepanelen te leren en om zo de klanten nog beter te kunnen adviseren bij de projecten. Verder worden er tussentijds vele opleidingen als producttraining en verkooptraining door Würth aangeboden. Natuurlijk staat de vernieuwing op het gebied van duurzaamheid niet stil. En ook Würth blijft zich hierin verder ontwikkelen. Samen met collega’s van binnen en buiten blijven we kijken naar mogelijkheden en kansen die we zien op de markt. 

Je bent zelf verantwoordelijk voor je eigen klanten
Zelf ben ik groot fan van het Orsy concept, waarbij je de voorraad voor de klant geheel verzorgt in een mooi rek. Hiermee bouw je een goede relatie op met elke maand een of meer vaste afspraken. Van hieruit is het steeds makkelijker de klant mee te nemen in alle mogelijkheden die Wurth te bieden heeft. Op het gebied van producten; bedrijfswageninrichting, Modyf, geschoten montage en bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering; App, E-shop, EDI. Als je ondernemend bent en houdt van sales, is Würth een prachtig bedrijf om voor te werken. Je verkoopt producten van topkwaliteit en bent zelf maar ook samen verantwoordelijk voor je klanten. Je krijgt een auto, IPad, (laptop) van de zaak en heel veel tools om klanten over de streep te trekken om met jou zaken te doen. Kortom, je krijgt alle middelen en ondersteuning die je maar kunt wensen, maar Würth geeft jou de verantwoordelijkheid. 

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Ron? Bekijk dan snel onze vacatures

Ron


Over Würth Nederland B.V.
  • Weinig hiërarchisch
  • Lage bureaucratie
  • Bedrijf met een toekomst visie
  • Onderdeel van kerngezond familiebedrijf
  • Succes en slim werken wordt beloond
  • Interne doorstroom mogelijk
  • Groot bedrijf, maar kleinschalig opgezet
Contactgegevens

Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31 (0)73-6291911
recruitment@wurth.nl

Naar contact