Ambitie

Ambitie

“Na de MBO opleiding junior accountmanager en 1 jaar HBO Commerciële Economie wilde ik echt aan de slag en in 2014 ben ik bij Würth begonnen.”

Mijn naam is Piet Jorissen (1994), werkzaam bij Wurth sinds 2014. Na mijn studie VMBO Handel heb ik de MBO opleiding junior accountmanager gedaan. Vervolgens heb ik de opleiding HBO Commerciële Economie 1 jaar gevolgd, maar toen wilde ik toch echt aan de slag. Sinds m’n twaalfde werk ik al met veel plezier in de horecabranche. Ik heb alles gedaan: van afwassen tot de bediening en het bakken van biefstukken. De horeca heeft mij veel energie en werkvreugde gebracht doordat je met mensen in contact staat, maar ook hier was mijn doel altijd meer te verkopen.

Op basis van de secundaire arbeidsvoorwaarden heb ik voor Würth gekozen 
Ik ben op internet gaan zoeken naar banen als Vertegenwoordiger. Vervolgens heb ik bij diverse bedrijven gesolliciteerd en kon ik ook bij meerdere bedrijven beginnen. Op basis van de secundaire arbeidsvoorwaarden heb ik voor Würth gekozen. De auto van de zaak sprak mij aan. Ook de bonussen die je kunt krijgen als je je targets haalt vond ik interessant. Hieruit bleek dat hard werken zou worden beloond door Würth. Daarbij kwam dat het ook een groot internationaal bedrijf is met een mooi productaanbod. Ook is het opleidingstraject vastgesteld en word je intensief begeleid door diverse collega’s.

Ik begon als Junior Vertegenwoordiger en kon al na 9 maanden als Vertegenwoordiger aan de slag
Ik begon als Junior Vertegenwoordiger. Je staat dan in de shop, je hebt binnendiensttaken en leert veel over de producten. In het begin draai je gemiddeld 1 dag per week mee met een vertegenwoordiger. Dan leer je de diversiteit van de klanten kennen en hoe je hen benadert. Ik was zeer actief en enthousiast als Junior Vertegenwoordiger en dat zien ze. Al na 9 maanden kon ik als Vertegenwoordiger aan de slag in de regio Schouwen Duiveland, West-Brabant en Goeree Overflakkee. De eerste maanden gaat de Districtsleider met je mee om je te begeleiden. Dan krijg je feedback. Bijvoorbeeld “Hoe komt het dat je die verkoopkans niet hebt gezien?” En “Waarom heb je de open wie- , waar- en wat-vragen niet gesteld?” Daar leer je heel veel van.

Ik heb de ambitie uitgesproken om Districtsleider/Sales Coach te worden
Als Vertegenwoordiger krijg je de vrijheid om op jou manier te verkopen binnen de lijnen die Wurth heeft opgesteld. Naast je bestaande klanten werf je nieuwe klanten. Zo bouw je je eigen klantenkring op. Ik vind het leuk om als Vertegenwoordiger op de bouwplaats te komen en alle gewenste producten te leveren. Maar ook om mee te denken over de technische kant van het bouwproject. Ik heb de ambitie uitgesproken om Districtsleider/Sales Coach te worden. Momenteel ondersteun ik vijf collega’s bij hun dagelijkse werkzaamheden en help ik hen om nog beter te worden in hun vak. Hier krijg ik volop de tijd en gelegenheid om te bepalen of deze stap de juiste stap voor mij is.

Je hebt de juiste mensen achter je staan met een bak ervaring, die je graag helpen 
Würth biedt je de kans om je persoonlijk te ontwikkelen, je te ontwikkelen in je vak en door te groeien binnen de organisatie. Je mag 4 tot 6 interne scholingen per jaar doen. Productscholingen bijvoorbeeld. Of verkooptrainingen “Hoe overtuig ik mijn klanten?”, “Hoe stel ik de juiste vragen?” en “Hoe kan ik klanten werven?” Tot nu toe heb ik zo’n 10 trainingen gevolgd. Daarnaast heb je de juiste mensen achter je staan met een bak ervaring, die je graag helpen.

Würth, masters in connecting

Enthousiast geworden na het lezen van het verhaal van Piet? Bekijk dan snel onze vacatures.


Over Würth Nederland B.V.
  • Weinig hiërarchisch
  • Lage bureaucratie
  • Bedrijf met een toekomst visie
  • Onderdeel van kerngezond familiebedrijf
  • Succes en slim werken wordt beloond
  • Interne doorstroom mogelijk
  • Groot bedrijf, maar kleinschalig opgezet
Contactgegevens

Würth Nederland B.V.
Het Sterrenbeeld 35
5215 MK 's-Hertogenbosch
Nederland

+31 (0)73-6291911
recruitment@wurth.nl

Naar contact